Sunday, May 13, 2012

Tests

Tā kā viens no mūsu kucēniem nākotnē grib kļūt par canis terapijas suni, tad mums bija tā lieliskā iespēja - notestēt visus mūsu kucēnus, pārbaudot viņu attieksmi pret dzīvi :) Paldies foršākajai instruktorītei Ingunai Tihomirovai un visām trīs sekretārītēm, ka viņas atrada gan laiku, gan auto, lai apciemotu mūs un notestētu kucēnus.
Pavisam testā bija 10 pārbaudījumi, kurus kucēnam nācās izturēt. Daži no tiem bija patīkami, citi ne tik ļoti, citi interesantāki un citi ne pārāk. Tā kā mēs paši pirmo reizi varējām vērot šādus testus, tad bija TIEŠĀM interesanti. Uz vienām un tām pašām situācijam kucēni reaģēja ĻOTI atšķirīgi. Cits priecīgs tipināja pakaļ cilvēkam, bet kādam citam bija pilnīgi vienalga, ka viņš tiek saukts.  Kāds pacietīgi izturēja visas nepatīkamās situācijas, bet kāds cits uzreiz jau sūdzējās skaļā balsī.
Tie, kas vēl nepazīst, pēdējais laiks. Instruktore Inguna Tihomirova. Nodarbības vada gan Rīgā, gan Valmierā. Kā arī, vada superīgās nodarbības Glābšanā uz ūdens, kā arī nodarbojas ar canis terapiju.

Viens no testiem -  5 pēdu attālumā no kucēna tiek atvērts lietussargs un strauji nolikts uz grīdas. Reakcijas bija dažādas.

Kucēns uz 30 sek tiek noguldīts uz muguras un viņam tā ir jāguļ, neskatoties uz svešo vietu un svešo cilvēku.

Saburzīta avīzīte tiek uztapināta par bumbu. Kucēns tiek ieinteresēts, tad bumbu aizmet 4 pēdu attālumā un mēģina pierunāt nest atpakaļ. Uzdevums saucas - retrieving :) - daži bija ļoti retrīveri, daži ne pārāk

Mr.Green apdomā savu attieksmi pret briesmīgo svešinieku. Starp citu, tika atzīts par visvairāk piemēroto no musu mazuļiem, apmācībām par canis terapijas suni.


Šūpošanas tests bija vienīgais, par kuru visi kucēni bija diezgan vienprātīgi - tas ir ok pasākums

Testu izturēja visi un tagad gaidam, kad katrs sunīC saņems ieteikumus, kā viņu apmācīt un kā labāk veidot attiecības jaunajās ģimenēs.
Atsevišķs paldies čaklajai fotogrāfei Lindai. Bilžu ir ļoti daudz un mums tiešām būs pašiem ko pārskatīt un pārskatīt.
p.s. es zinu, ka dažas bildes ir apgāzušās. mēģināšu darīt ko varu.
p.p.s. sveiciens visām māmiņām, jo īpaši, suņu māmiņām, šodienas svētkos!

1 comment:

  1. Kucēni aug ne pa dienām, bet gan stundām :) Tik lieli!!! Manuprāt, ļoti vērtīgs pasākums bijis nedēļas nogalē!

    ReplyDelete